Slimme Oplossingen Voor Reizigers Bij Stekkeropreis.nl

Www.stekkeropreis.nl


Bij de aanschaf van een reisadapter is het van belang om te weten voor welk land of welke landen de adapter geschikt is. Bekijk dit goed in de productomschrijving. Ga je naar meerdere landen? Dan kun je het beste een reisstekker set of universele reisstekker aanschaffen. Met deze set kun je in bijna ieder land al jouw elektronische apparaten aansluiten.


Een stekker type a heeft twee pinnen met gaatjes en is niet geaard. De pinnetjes met gaatjes zorgen ervoor dat de stekker beter in het stopcontact blijft zitten. De type a stekker komt voor in onder andere Midden- en Noord-Amerika, delen van Zuid-Amerika, Japan en Saoedi Arabië. Daarnaast zijn er ook nog verschillen in type a stekkers.


Stekkeropreis.nl: Dé Expert In Reisstekkers


Japanse versies zijn juist gelijk aan elkaar. Een stekker type b heeft drie pinnen en is geaard door de extra halfronde pin. Het type b is sterk verwant aan het type a en komt in dezelfde gebieden voor. Type a stekkers kunnen wel in type b stopcontacten maar andersom kan dat natuurlijk niet door de derde pin.


De stekker type c is de meest voorkomende ter wereld. In Nederland wordt deze ook wel de eurostekker genoemd. Deze variant heeft twee ronde pinnen en is niet geaard. Deze type c stekker is sterk verwant aan de type f stekker. Dit is de ronde variant die wel geaard is.


Deze stekker komt voor in enkele Afrikaanse landen en in India, Nepal en Sri Lanka. Neem een reisstekker type d mee om in deze landen je apparaten en opladers aan te sluiten op het stopcontact. In eerste oogopslag lijkt deze stekker op het type m. De pinnen van type d zijn echter dunner en kunnen minder stroom aan.


Reizen Zonder Grenzen Met Stekkeropreis.nl


Maak Je Reis Compleet Met Stekkeropreis.nlStekkeropreis.nl: Dé Reisstekker Autoriteit

Deze pin zit in het type e stopcontact, hierdoor lukt het niet om een Nederlandse ronde stekker in dit stopcontact te steken. Een type c stekker lukt wel maar wordt niet aangeraden omdat het dan niet geaard is. De stekker type f is de welbekende Nederlandse ronde stekker, ook wel Schukostekker genoemd.


Deze stopcontacten zijn terug te vinden in heel Europa. De stekker type g heeft 3 platte pinnen en is geaard. De pinnen staan in een driehoek gepositioneerd en de bovenste pen is iets langer dan de andere twee. Een reisstekker type g gebruik je in het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Hong Kong.


Reisstekker type h gebruik je in Israël, Palestina en de Gazastrook. Wanneer je een Amerikaanse stekker wilt gebruiken in Europa heb je een reisstekker nodig. Amerikaanse apparaten zijn vaak uitgerust met een type a stekker en in Europa gebruiken we vaak type f. Je hebt dan ook een reisstekker nodig van type a naar type f, oftewel van Amerikaans naar Europees.


Engelse apparaten zijn vaak uitgerust met een type g stekker en in Europa gebruiken we vaak type f. Je hebt dan ook een reisstekker nodig van type g naar type f, oftewel van Engels naar Europees. Landen hebben niet alleen verschillende stopcontacten, ook de stroom en spanning is overal anders.


Jouw Reis, Jouw Connectie: Stekkeropreis.nl


Het is belangrijk om te kijken of je apparaten werken bij een ander voltage. Dit is vaak herkenbaar aan stickers met bijvoorbeeld de volgende informatie: 150 - 240 V, 50/60 Hz. In dit geval werkt het apparaat met een voltage van minimaal 150 Volt en maximaal 240 Volt. Bij Kabeldirect kun je terecht voor alle type wereldstekkers.


Het is ons streven om je vragen dezelfde dag nog te beantwoorden, zodat je nooit lang hoeft te wachten op dé oplossing waarmee je aan de slag kunt. Twijfel dus niet en stel je vraag in onze live meer info chat of stuur ons een mail.


Om een meer persoonlijke gebruikerservaring te bieden, gebruiken REISEIGENWIJS en partners cookies om apparaatinformatie op te slaan en/of te openen. Door op 'Accepteren' te klikken, stemt u in met deze technologieën waarmee wij en onze partners niet-gevoelige gegevens zoals IP-adres, unieke ID en browsegegevens kunnen verwerken met het oog op het aanbieden van gepersonaliseerde advertenties en inhoud, en gegevens bij te houden.


De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door je Internet Dienst Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.


Slimme Reisoplossingen Bij Stekkeropreis.nl


Op het Europese vasteland hoef je geen reisstekker mee te nemen. De stopcontacten zijn allemaal van het type C, E, F of (in het geval van Zwitserland en Liechtenstein) H. Dat wil zeggen: met 2 ronde ingangen, horizontaal naast elkaar. De stekkers die wij in Nederland gebruiken, passen dus ook in deze stopcontacten.


Voor Zwitserland en Liechtenstein is dat alleen het geval als je het veel gebruikte type C-stekker hebt. Ronde stekkers werken namelijk niet op die stopcontacten. In Italië en Denemarken zijn er soms afwijkende stopcontacten, al kun je die met een type C-stekker (zie de foto boven dit artikel) ook gebruiken.


In het Verenigd Koninkrijk en Ierland maken ze namelijk gebruik van het type G-stopcontacten, die níét aansluiten op onze type C-stekkers. Voor deze stopcontacten zijn geen alternatieven en heb je een reisstekker nodig. Dat geldt voor Engeland, Schotland, Wales, Noord-Ierland en Ierland. Hetzelfde geldt voor Malta, Cyprus, Singapore, Maleisië en delen van Afrika en de Arabische regio.


Bovendien geven de daar gangbare A- en B-stopcontacten bijna de helft minder spanning af dan de Nederlandse stopcontacten. Als je elektronische apparatuur uit één van die landen mee naar huis neemt, controleer dan goed hoeveel volt deze kan verdragen. De kans is aanwezig dat je thuis zo’n apparaat pas kunt gebruiken als je een spanningsomvormer hebt.


Jouw Gids Voor Wereldwijde Aansluitingen: Stekkeropreis.nl


Uiteraard zijn er ook uitzonderingen op die regel. Zo kun je in Brazilië met de meeste Nederlandse stekkers wel uit de voeten. Als je twijfelt, kun je via gespecialiseerde websites zien welke reisstekker je eventueel nodig hebt. Daarnaast zijn er universele stekkers, inclusief USB-ingangen voor de smartphone, op de markt.


Ga lekker aan de slag in de tuin met ons mega tuin-assortiment. Profiteer van onze lage prijzen en snelle levering.


Op het moment dat je stroom nodig hebt, stop je de stekker in het stopcontact en je kunt met het dan op het stroomnetwerk aangesloten apparaat stroom gaan gebruiken. Zo werkt het thuis. Op reis is dat niet automatisch het geval. Daar kan het zomaar zo zijn dat de stekker van het door jou meegebrachte apparaat niet in het stopcontact past.


Www.stekkeropreis.nl


Dit heeft geleid tot een verscheidenheid aan normen en ontwerpen. Uiteindelijk zijn er een aantal standaarden voor stekkers en stopcontacten ontstaan, die namen hebben op basis van type-aanduidingen. Zo gebruiken we in Nederland en een groot deel van Europa stopcontact type F, waarin stekkers van het type F passen. Die hebben twee ronde pinnen.


In de Verenigde Staten, Canada, delen van Latijns-Amerika en de Caraïben wordt vooral de zogenaamde NEMA-stekker gebruikt: type A (ongeaard) en type B (geaard). Het Verenigd Koninkrijk en hun voormalige kolonies gebruiken stopcontacten en stekkers van type G. De wirwar aan stekkers en stopcontacten zorgt ervoor dat je als reiziger regelmatig gebruik moet maken van een adapter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *